fredag , oktober 18 2019
Home / Mad / Snacks til en succesfuld pokeraften: 3 opskrifter, som overrasker

Snacks til en succesfuld pokeraften: 3 opskrifter, som overrasker

Poker er et af verdens mest populære kortspil. Mystikken, uforudsigeligheden og det sociale aspekt er alle faktorer, som tiltrækker spillere på tværs af lande, alder og køn. Med nutidens teknologi og innovation er det blevet muligt at komme tæt på den autentiske oplevelse uden at forlade hjemmet. Med live poker man kan spille over for en ægte dealer og chatte med rigtige rivaler i ens foretrukne omgivelser. Diverse udbydere af online underholdninginvesterer uafbrudt i at forbedre spilleoplevelsen for deres kære kunder. Denne form for service og komfort betager et stigende antal danske pokerfans. Spillemyndighedens statistik for 1. kvarttal 2019 viser, at den samlede bruttospilleindtægt for online casino lå på 556 mio. kr. – en stigning på 6.6% sammenlignet med samme periode sidste år.

Indtil videre er der dog intet, som kan slå en god pokeraften med vennerne. Intimiteten, samværet og glæden ved at samles kan endnu ikke opnås i den virtuelle verden. Vigtigst af alt, så bliver der ikke tilbudt snacks via skærmen. Poker kan nemlig være meget mere end blot et kortspil. Det kan være forbundet med visse ritualer og traditioner, som forstærker glæden ved at mødes om det grønne bord.

En pokeraften med vennerne bliver ofte associeret med chips, cola og andre usunde delikatesser. Som vært kan man dog sagtens bryde forventningerne og overraske sine gæster med lækkerier, der er holder koncentrationen, hukommelsen og energien i gang. Læs vores opskrifter til, hvordan du kan forvandle den næste pokeraften til en smagfuld succes.

Moutabel Dip

Fans af baba ganoush bør prøve moutabel, som er en krydret version af den libanesiske auberginedip. Man kan nyde retten med friskt, lunt pitabrød og grøntsager som agurk, peberfrugt, gulerod eller selleri.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 2 hvidløgsfed
  • ¼ kop frisk basilikum
  • 1 frisk grøn chilipeber
  • 4 spsk. tahini
  • 2 spsk. friskpresset citronjuice
  • ½ tsk. salt
  • 4 friske mynteblade
  • ½ tsk. olivenolie

Varm ovnen til 200°C. Prik auberginerne med en gaffel, placér dem på bagepapiret og lad dem bage i 30 minutter. Nu bør de være bløde nok til at skrabe auberginekøbet ud. Blend hvidløg, basilikum og chili – kom derefter auberginekødet i og blend igen. Læg blandingen i en skål og mix tahini, citronjuice og salt i. Pynt med mynteblade og olivenolie.

Ful medames

Denne egyptiske dip minder om hummus, men i stedet for kikærter, så er basen hestebønner. Ligesom hummus, så kan den nydes med dine favoritgrøntsager eller fladbrød.

Ingredienser

  • 1 dåse hestebønner
  • 2 hvidløgsfed (hakket)
  • ½ tsk. citronjuice
  • 1 spsk. tahini
  • 3 spsk. varmt vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ tsk. salt
  • ½ håndfuld persille
  • ¼ tsk. spidskommen

Find en gryde frem og hæld bønner (inkl. saften), hakket hvidløg og citronjuice deri. Fjern gryden fra komfuret så snart indholdet koger. Dræn den overflødige saft, mas bønnerne med en gaffel. Sæt gryden med bønnerne tilbage på komfuret og mens den står på lav varme, tilsæt tahini og salt. Én spiseske ad gangen, tilsæt vand og olivenolie. Rør rundt indtil du får den ønskede konsistens. Pynt med persille og spidskommen.

Labneh

Denne mellemøstlige friskost er god at kombinere med de krydrede og røgede dips.

Ingredienser

  • 4 dl naturel eller græsk yoghurt
  • 1 tsk. flagesalt

Rør ingredienserne sammen. Fastgør et kaffefilter på et glas og hæld yoghurtblandingen deri. Sæt i køleren og lad dræningsprocessen gøre sit i 24 timer. Skrab yoghurten ud af kaffefilteren (saften på bunden af glasset skal ikke bruges). Smag til med krydderurter.

God appetit!

About admin

Check Also

Bliv en bedre amatørkok

De fleste har nok et lille ønske om at være god til at lave mad, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *