lørdag , september 21 2019
Home / Vin / Sådan finder du den rette vin til maden

Sådan finder du den rette vin til maden

Man kan naturligvis ikke drikke et hvilket som helst glas vin til et hvilket som helst måltid. Smagssammensætningen skal sidde lige i skabet, og når den gør det, kan man få en helt fantastisk smagsoplevelse ud af det.

Som udgangspunkt skal retten og vinen matches – det vil sige, at en sød ret går godt sammen med en sød vin, en syrlig ret skal mødes af en syrlig vin, mens en kraftig vin er anbefalet, når man spiser en kraftig ret. I mange tilfælde kan man også tage udgangspunkt i at vælge en vin, der kommer fra samme geografiske område som den ret, der bliver serveret, gør.

Hvis man serverer mere end ét måltid, og dermed mere end én vin, gælder en anden tommelfingerregel; server vinene i rækkefølge efter hvor kraftige de er, hvor de letteste kommer først og de kraftigste til sidst. Det gælder især, når der er tale om forret og hovedret; forretten er let og derfor skal vinen også være det – man må ikke mætte gæsterne for tidligt. Til hovedretten er maden tungere, og derfor er vinen det også, og her gør det ikke noget, at vinen mætter mere. Serveres der dessert, skal vinen ofte være sød eller syrlig, alt efter hvilken dessert man serverer.

Det kan være svært at finde den helt perfekte vin, når man står i supermarkedet og kigger på det store udvalg af vidt forskellige vine, hvis man ikke er ekspert inden for området. Er man lidt på bar bund, er det derfor rart at have et par vine i ærmet, som passer til det meste. Pinot Noir er et godt eksempel på sådan en vin. Den er passer ind de fleste steder, og det er svært at gå galt i byen, når man sætter en flaske Pinot Noir på bordet. Er man ikke den store fan af at skulle sætte sig ind i alverdens ting om vin, når man skal vælge vin til et næste måltid, kan man altså i mange tilfælde ”nøjes” med at gå med en Pinot Noir eller en anden form for alsidig vin.

About admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *