fredag , oktober 18 2019
Home / Generelt / Nyd din sportsbegivenhed med lækker og sund mad?

Nyd din sportsbegivenhed med lækker og sund mad?

Foråret og den tidlige sommer er oftest lig med sol og sociale sammenkomster med vennerne. Og så er der sæsonafslutning i mange sportsligaer, hvilket giver anledning til at slå to fluer med et smæk og holde en sportsfest. Maden ved disse fester inkluderer ofte en masse junkfood og traditionelt er der ikke meget plads til sund mad. Derfor giver vi dig her nogle tips til, hvordan du både kan nyde kampene og de sunde måltider. 

Det behøver ikke at gå op i hotdogs, fadøl og kæmpebøffer, når de store finaleopgør skal synkes. Du kan både spise lækkert, sundt, fedtfattigt og ovenikøbet holde dig til nogle af de sædvanlige lækkerier, som du plejer at nyde til en god kamp.  Om et par måneder sidder du måske og ser de afgørende superligakampe på TV sammen med vennerne. Her bliver du med sundt, fedtfattigt og ovenikøbet holde dig til nogle af de sædvanlige lækkerier, som du plejer at nyde til en god kamp.

Om et par måneder sidder du måske og ser de afgørende superligakampe på TV sammen med vennerne. Her bliver du med bettingkuponen i hånden vidne til, om det er favoritterne fra topholdet FCK, der lige nu giver odds 1.16, eller to’erne fra FC Midtjylland til odds 4.5 på online spil hos bet365, som i den sidste ende løber med pokalen. På sådan en aften vil I sikkert gerne spise de traditionelle sportsretter, men du kan sagtens lave dem, så de både er sunde og gode ved smagsløgene.

Sunde alternativer til de klassiske sportsmenuer

Først og fremmest kan du skifte brødet ud i både hotdogs og burgere. En fuldkornsbolle eller pølsebrød smager langt bedre end det flade, hvide brød, og så scorer du virkelig point på sundhedskontoen. Hernæst kan du se på kødet. Er du rigtig modig, og er du og dine venner ikke alt for kød-konservative, kan du bevæge dig ud i de rigtigt sunde alternativer som fiskeburgere eller veganerburgere. Men hvis I stadig gerne vil have det røde kød til ganen, så kan du nøjes med at se på fx økologiske eller fedtfattige alternativer. Til hotdogsene kan du vælge sundere alternativer såsom kyllingepølser og supplere med grøntsager som fx en bund af rucolasalat, syltede agurker, rødløg og æbler.

Alle disse madvarer giver en skøn smagsoplevelse sammen med de krydrede pølser. De røde bøffer kan også købes i fedtfattige udgaver og som tilbehør kan du vælge en rodfrugtblanding i stedet for pomfritter. kyllingepølser og supplere med grøntsager som fx en bund af rucolasalat, syltede agurker, rødløg og æbler. Alle disse madvarer giver en skøn smagsoplevelse sammen med de krydrede pølser. De røde bøffer kan også købes i fedtfattige udgaver og som tilbehør kan du vælge en rodfrugtblanding i stedet for pomfritter.

Sunde retter med nationalt sportstema

Du kan også vælge et køkken baseret på den sportsbegivenhed, du skal se. Er det sæsonafslutningen i den italienske Serie A, kan du servere lækre, sunde og hjemmelavede pizzaer.Er det boksning, hvor en af modstanderne er mexicansk topbokser, kan du lave et mexicansk tema med grillede laksetacos, kalkun- og korianderburgere med guacamole og hjemmelavede ovnbagte tortillachips med salsa.

Thomas og Uber Cup, som er to af de største badmintonturneringer afholdes traditionelt i Asien, selvom Danmark rent faktisk er blevet tildelt værtskabet i 2020. Det kan passende fejres med asiatisk mad, som du ovenikøbet næsten ikke behøver at tænke så meget over, fordi det er et køkken spækket med grøntsager og ris.

Hvordan kampene ender, kan vi ikke spå om. Men vi kan i det mindste sørge for, at du kommer i mål med et fornuftigt indtag af sund og lækker mad.

About admin

Check Also

Debito: Inkasso til hotel og restaurationsbranchen

Er du resturantør, kok, bogholder eller ejer af en restaurant, køkken, café eller catering så …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *