lørdag , september 21 2019
Home / Mad / Nem mad i hverdagen

Nem mad i hverdagen

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at lave god mad hver dag, når man også skal tage sig af mange andre gøremål, og derfor kan man ofte ende med at spise det samme flere dage i træk eller varme noget nemt i ovnen i et halvhjertet forsøg på at servere noget interessant for familien. Har du svært ved at finde tid til at lave mad i hverdagen, så finder du her fire måder hvorpå du kan gøre det hele lidt lettere for dig selv, så du kan finde tid til både madlavning og alt det andet i hverdagen.

Dobbelt op på portioner

En rigtig god idé, når man vil spare tid på madlavningen i hverdagen, er at nøjes med at lave mad fra bunden omkring hver anden dag og så i stedet lave dobbelt op på portioner, så man har nok til dagen efter også. Meget mad kan sagtens tåle at komme på køl eller blive frosset ned, så man kan varme det op igen nogle dage efter og spise den samme ret igen. Har man ikke lyst til at spise den samme ret flere dage i træk, behøver man slet ikke det – laver man for eksempel en ekstra stor portion kødsovs, kan man spise det sammen med spaghetti den ene dag og bruge resterne til at putte ovenpå en pizza, i et pitabrød eller noget helt tredje dagen efter. På den måde får du to vidt forskellige retter, selvom du egentlig kun har lavet mad én gang.

Forbered maden i god tid

Tid er ikke noget, man altid har så meget til overs af i en travl hverdag, og derfor er det en stor fordel, hvis man laver mad i forvejen og i god tid. Det betyder ikke kun, at du kan spise rester fra dagen før, men også, at du kan lave maden på forskud. Brug weekenden på at lave mad og frys det ned eller put det i køleskabet, så det bare skal varmes, når det er tid til at spise det. Gør morgenmaden klar aftenen før, så det er lige til at spise eller til tage med i hånden, hvis du har rigtig travlt om morgenen. Skal du selv sørge for at tage frokost med på arbejde, så lav madpakken aftenen før, hvor du sikkert har langt bedre tid end om morgenen, når du er på vej ud ad døren.

Spar tid med måltidskasser

Den ultimative måde at spare tid på i hverdagen er ved at få leveret måltidskasser direkte til døren. Måltidskasser er blevet et sikkert hit hos mange, og sparer travle familier for en masse tid, da man hverken skal tænke på indkøb eller besværlig madlavning. Med måltidskasser får du leveret alle de ingredienser, du skal bruge til madlavningen, og det hele er pakket praktisk, så det er så let som muligt at komme i gang med madlavningen. Falder du og din familie ind under kategorien som en travl familie, som ofte ender med at spise usundt og ensartet, så er et abonnement på en måltidskasse sikkert den helt rette løsning til jer. Ofte behøver man ikke engang selv at tage stilling til, hvad man vil spise, for der er lagt forslag til menuen på forhånd, som man blot skal godkende, og så bliver det hele leveret lige til døren.

Lav madplaner

Madplaner kan ikke kun gøre madlavningen mere overskuelig i hverdagen, de kan også hjælpe dig med at spare penge. Sæt dig ned i weekenden og lav en liste over, hvilke retter du kunne tænke dig at spise i løbet af ugen, og lav så en indkøbsliste udelukkende baseret på den madplan, du lige har lavet. Det gør indkøbet meget lettere, og så behøver du heller ikke at bruge tid i hverdagene på at tænke over, hvad du skal have at spise, og om hvorvidt du skal handle; alt er planlagt, og du ved, at du har alt, der skal bruges hjemme i køleskabet.

About admin

Check Also

Bliv en bedre amatørkok

De fleste har nok et lille ønske om at være god til at lave mad, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *