fredag , oktober 18 2019
Home / Generelt / Gode råd til at lave den bedste kop kaffe

Gode råd til at lave den bedste kop kaffe

Drikker du rigtig meget kaffe, når du er derhjemme? I så fald bør du bestræbe dig efter at lave den bedst mulige kop kaffe. Det er nemlig slet ikke så svært igen, og ofte kræver det blot ganske få tiltag fra din side. Det vil med garanti gøre en stor forskel, særligt hvis du er stor kaffeelsker. Læs med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en række gode og brugbare råd til, hvordan du kan lave den bedste kop kaffe.

Husk at rengøre din kaffekande regelmæssigt

Hvis du gerne vil lave den bedste kop kaffe derhjemme, er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for at rengøre din kaffekande regelmæssigt. Er kanden ikke ren, vil kaffen med garanti smage meget bittert. Endvidere bør du investere i kaffefiltre, der ikke er for tætte. Når et filter er meget tæt, resulterer det nemlig i, at vandet løber langsomt igennem det. Det betyder, at din kaffe bliver for stærk og dermed ikke særlig god. Det er derfor en god idé at tænke over det, den næste gang du skal ud at investere i nye kaffefiltre.

Opbevar din kaffe et køligt og lufttæt sted

For at lave den bedst mulige kop kaffe er det endvidere en god idé, at du begynder at opbevare kaffen et sted, der både er køligt og lufttæt. Der er eksempelvis mange, der stiller deres kaffe i fryseren, hvis de er kommet til at købe for meget af det. Ydermere kan du med fordel vælge at opbevare din kaffe i en frysepose, der er lufttæt. Du bør dog huske at tage kaffen ud af fryseren dagen før, at du skal drikke den. På den måde sikrer du nemlig, at den har stuetemperatur, hvilket er ideelt for kaffe.

Vær opmærksom på vandets temperatur

Når du brygger din kaffe, er det tilmed vigtigt, at du er særligt opmærksom på vandets temperatur. Denne bør ligge et sted mellem 92 grader og 96 grader. Hvis vandet er mere end 100 grader, vil der ske det, at du ikke vil få ret meget smag ud af din kaffe, da den simpelthen bliver skoldet af den høje temperatur. Det er derfor ikke hensigtsmæssigt. Har du lyst til at læse meget mere om, hvordan du opnår den bedst mulige kop kaffe, kan du gøre det på Kaffeguru. Her kan du blandt andet læse om kaffeudstyr og kaffemaskiner.

Husk at dosere kaffen korrekt

Hvis du ønsker at lave den bedste kop kaffe, skal du endvidere være opmærksom på, at du doserer kaffen korrekt. Normalvis vil der stå angivet på kaffeposen, hvor meget du vil få behov for i forhold til at brygge din kaffe. Det kan dog hænde, at der ikke står noget om det. I så fald bør du bruge omkring 7 gram ristet kaffe til 1,5 deciliter vand. Er der derimod tale om en liter vand, skal du bruge cirka 45 gram almindelig ristet kaffe.

I den forbindelse anbefales det, at du putter dit ugentlige forbrug af kaffe i en lufttæt beholder. På den måde slipper du for, at kaffen mister sin aroma. Endvidere undgår du, at kaffen stjæler smagen fra nogle af dine andre madvarer i skabet.

Pas rigtig godt på din kaffemaskine

Endelig er det meget vigtigt, at du sørger for at passe rigtig godt på din kaffemaskine. Det kan ikke undgås, at der kommer en masse kalk i maskinen. Dette kan resultere i, at vandtemperaturen sænkes, og det er igen noget, der har betydning for, hvordan kaffen smager i sidste ende. Derfor er det meget vigtigt, at du regelmæssigt sørger for at afkalke din kaffemaskine. Du skal også huske at tømme maskinen for vand, og når du brygger din kaffe, bør du altid anvende koldt og friskt vand.

About admin

Check Also

Debito: Inkasso til hotel og restaurationsbranchen

Er du resturantør, kok, bogholder eller ejer af en restaurant, køkken, café eller catering så …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *