lørdag , september 21 2019
Home / Mad / Forkæl dig selv med en middag i verdensklasse

Forkæl dig selv med en middag i verdensklasse

En af de bedste måder man kan fejre noget på, er med god mad. Nogle gange er det værd at gøre lidt ud af det og skifte de sædvanlige kæderestauranter og lokale restauranter og caféer ud med noget, der er helt ud over det sædvanlige. På en Michelin restaurant er du garanteret en smagsoplevelse, du sent vil glemme. En middag på en Michelin restaurant kan du finde over hele verden – du kan bruge en aften af din ferie på at forkæle dig selv og din rejsemakker med en fantastisk middag, eller du kan finde nogle af de bedste restauranter i verden lige rundt om hjørnet i København. 

Michelinguiden – en guide til de bedste restauranter i verden

Man hører ofte om Michelin restauranter, som er kendt for at være hjemsteder for verdens bedste og mest prestigefyldte madoplevelser. Bogen ”Michelinguiden” startede i år 1900 med at lave anmeldelser af restauranter, og har siden udviklet sig til den berømte guide, der vurderer de mest anerkendte restauranter i verden. Guiden giver restauranterne én til tre stjerner, og det er dem, man skal kigge efter, når man leder efter de bedste restauranter i verden.

1 stjerne gives til de restauranter, der er gode i sin kategori, mens restauranter med 2 stjerner får ros for et rigtig godt køkken. Restauranterne med 3 stjerner bliver kaldt ekstraordinære og er værd at rejse efter. 

Her finder du de bedste spisesteder i verden

Michelin restauranter kan findes over hele verden, men nogle byer er hjemsted for flere Michelin restauranter end andre. Japan kan være stolte af at have tre byer på listen på de 10 byer i verden, der har flest Michelin stjerner. Byerne Osaka og Kyoto har begge over hundrede stjerner, men Tokyo er den by i verden, der har flest Michelin stjerner. Byen har nemlig hele 302 stjerner. Er man til japansk mad i fantastisk kvalitet, er det uden tvivl værd at opsøge en af de mange japanske Michelin restauranter.

Chicago, San Francisco og New York repræsenterer alle tre USA og ligger ligeledes blandt de 10 byer i verden, der har flest Michelin stjerner. Disse tre byer er alle populære turistmål, så hvis du befinder dig her, er det oplagt at bruge en aften på at forkæle dig selv med en lækker middag.

Ønsker man ikke at rejse helt til Japan eller USA for at få uforglemmelige kulinariske oplevelser, behøver man dog ikke at bevæge sig særlig langt væk fra Danmark. Tokyo ligger som sagt nummer ét, men Paris ligger nummer to, og længere nede på listen ligger London. Disse to byer er lette at rejse til, og siden rigtig mange danskere hvert år besøger de to populære byer, har man ikke mange undskyldninger for ikke at få sig en helt unik madoplevelse på en af de mange Michelin restauranter.

På Michelin restaurant i Danmark

Det er ikke kun rundt om i verden, man kan finde nogle af de bedste spisesteder og restauranter. Man behøver langt fra at rejse halvvejs om på den anden side af kloden for at få en middag i verdensklasse, for der findes flere Michelin belønnede restauranter herhjemme. Der er i alt 26 restauranter herhjemme, som er belønnede med Michelin stjerner. De fleste af dem kan være stolte af 1 Michelin stjerne, enkelte kan prale af 2 stjerner, mens kun en enkelt restaurant har præsteret at få fingrene i hele tre Michelin stjerner. Denne restaurant er Restaurant Geranium i København.

Geranium fik i 2016 tre Michelin stjerner som den første restaurant i Danmark nogensinde. Udover det, ligger den succesfulde restaurant, der kun har eksisteret i 11 år, nummer 19 på listen over verdens 50 bedste restauranter, og ejeren Rasmus Kofoed blev i 2011 kåret til verdens bedste kok.

Brænder du efter at få en middag i verdensklasse, behøver du altså ikke at rejse langt væk. Du skal blot finde vej til Fælledparken i København, hvor restauranten har hjemme på 8. etage.

About admin

Check Also

Bliv en bedre amatørkok

De fleste har nok et lille ønske om at være god til at lave mad, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *