fredag , oktober 18 2019
Home / Mad / Bryllupsmiddagen – Sådan arrangerer du den perfekte bryllupsmiddag

Bryllupsmiddagen – Sådan arrangerer du den perfekte bryllupsmiddag

Sommeren nærmer sig og det betyder samtidig, at bryllupssæsonen så småt er ved at blive sparket ind. Hvis du er en af de heldige, der har fundet dit livs kærlighed, og skal giftes her til sommer, så kan du med fordel læse med her, hvor vi har samlet de bedste tips til din bryllupsmiddag.

Der er selvfølgelig mange ting, der skal arrangeres og være styr på, hvis dit bryllup skal være ligeså uforglemmeligt som i eventyrene. Der er måske en kirkeseance, der skal arrangeres, så er der gæsterne, der skal inviteres og selvfølgelig hele festen. Men, en af de vigtigste ting er uden tvivl middagen – derfor har vi samlet vores allerbedste tips til, hvordan du bedst planlægger din bryllupsmiddag.

Tænk på din gæsteliste, før du beslutter dig for menuen

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at jeres bryllupsmiddag skal have indeholde alle de ting som dig og din forlovede elsker. Men glem ikke at i også er værter, og gode værter tager sig godt af sine gæster.

Hvis i vil gøre så mange gæster som muligt glade, kan det være en god idé at bygge menuen op om populære retter. Derudover kan det være en god idé at have en mulighed for at få en vegetarret og en speciel menu til børn. Så er du sikker på at så mange af dine gæst som muligt, bliver mætte og glade til din bryllupsfest.

Tænk sæsonen ind i menuen

Det kan godt være at dig og den forlovede er helt vilde med butternut squash, men hvis i holder jeres bryllup om sommeren, vil det være svært at få store saftige butternut squash, da de er i sæson i vintermånederne.

De bedste kokke i verden udarbejder altid deres menu i henhold til, hvilke råvarer, der er i sæson. Det betyder nemlig rigtig meget for, hvor meget smag og konsistens, der er i råvare som specielt frugt og grønt, hvis du vælger dem, der er i sæson.

Derfor er tip nr. 2, at i skal tænke sæsonen ind i jeres menu – så bliver det bådede smager det bedre og det vil være billigere at købe ind.

Lav et (realistisk) budget

Nu kommer et af de vigtigste elementer for mange; budgettet. Hvis det er et krav fra dig og din forlovede at der skal serveres ”fin mad” til middagen, så kan det være i er nødt til at gå på kompromis andre steder.

Derfor er det en god idé at lægge budget for hele brylluppet samlet, i stedet for at ryge i fælden med at lave et separat budget for middagen alene. Så, hvis vinen skal være ligeså god som maden, kan det være i skal springe hummeren over og finde et billigere alternativ.

Hvis i ikke selv gider lave hverken mad eller lægge budget, er der heldigvis steder, hvor de er specialiseret i at afholde fantastiske bryllupper. Hos Marienlyst har de lokaler til alle størrelser af fester og de bedste kokke – så med deres hjælp, kan du vide dig sikker på at dit bryllup bliver helt uforglemmeligt uden at du skal røre en finger.

Tænk over, hvor længe i vil spise og hvornår

Det er vigtigt at i har en plan for, hvornår jeres gæster skal sidde ned og spise. Spørg jer selv, hvordan i gerne vil have jeres bryllup til at forløbe. Hvis i nu gerne vil servere 7 retter, kan det godt tage lidt tid at spise sig igennem, hvilket kan betyde at festen på dansegulvet efter bliver kortere.

En god tommelfingerregel her er, at i det gennemsnit tager ca. 1,5 time at komme igennem en to-retters menu inklusive velkomsttale. Så tænk over, hvordan du gerne vil have dit bryllup til at forløbe – så bliver det nemmere at planlægge en menu, som passer til den fest du drømmer om.

Hvis du gerne vil være den smukkeste udgave af dig selv til dit bryllup, kan du med fordel undersøge om en kosmetisk speciallægeklinik kunne være den rette løsning for dig.

About admin

Check Also

Bliv en bedre amatørkok

De fleste har nok et lille ønske om at være god til at lave mad, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *