lørdag , september 21 2019
Home / Mad / 5 årsager til hvorfor måltidskasser er godt

5 årsager til hvorfor måltidskasser er godt

Måltidskasser i Danmark er for alvor begyndt at hitte hos danskerne. På få år er mere end 20 forskellige leverandører kommet på banen og alt tyder på, at måltidskasser er kommet for at blive.

Vi har talt med Line Aaby Jensen fra Danskemaaltidskasser.dk og spurgt ind til, hvad årsagerne er til at måltidskasser er blevet så populære:

”Med en madordning kan du få øjeblikkeligt mere overskud og tid i hverdagen, da du slipper for indkøb, madplaner og impuls indkøb i det nærmeste supermarked. Aftensmaden er en vigtig del af dagen”. 

Aftensmaden viser typisk at man har fri og man skal hjem og hygge med familien, men det er ikke altid lige nemt at gå i gang med at lave mad, da det kræver en del planlægning, men med måltidskasser får du et overblik over din måltider. 

Mindre madspild

Ved at vælge at benytte sig af måltidskasser nedbringer du madspild i husholdningen. Når du handler, kan man tit lave impulskøb eller købe lidt for meget ind i forhold til hvad du skal bruge i retten. Hvis du handler nede i supermarkedet, køber man ofte et bundt af løg men tit skal du kun bruge en til to stykker. 

Derudover sker der tit det, at vi glemmer ofte mad i køleskabet og ender med at smide det ud pga. Vi har glemt det eller ikke har haft lyst til at spise det. Derfor er måltidkasser en god løsning, da du selv vælger hvad du vil have i din måltidskasse og maden bliver tilpasset til dig. 

Med måltidskasser bliver ingredienserne tilpasset til hvert måltid i bestiller. Dette gør at du får et mindre madspild i husholdningen, da måltidet er vejet og tilpasset efter hvor mange personer, der bliver bestilt til.

En undersøgelse som er lavet af måltidkasse leverandøren RetNemt viser, at 76% af de deltagende måltidskunder har vurderet at de smider mindre mad væk, ved at de modtager måltidskasser.

Få mere overskud i hverdagen

Tid er noget vi alle kunne bruge mere af, derfor vil det være guld værd at spare tid i hverdagen, det kan du med måltidskasser, da du slipper for en stor del af processen i have lave mad. Du slipper for både indkøb og madplaner, da måltidskassen ordner det for dig. 

Ved at få mere overskud i din hverdag, kræver det du har mere tid til de ting som du elsker at lave, det mener vi helt klart at måltidskasser gør, da du slipper for alt forberedelsen i at lave mad. Du får mere overskud til din familie eller dig selv, hvilket er utrolig vigtig for at vi ikke stresser for meget i hverdagen. 

Varieret kost

En varieret kost er utrolig vigtig for vores krop, at vi både for en masse frugt, grønsager og fisk, da vi dansker får alt for meget salt, sukker og mættet fedt. En varieret kost er en vigtig rolle i vores helbred. 

I en stresset hverdag kan det være svært at beholde den varieret kost, da det hurtig kan være uoverskueligt, da man både skal købe en efter en madplan og finde den rette opskrift på måltidet. Derfor er måltidkasser en rigtig god løsning til at få en varieret kost ind i din hverdag. 

Udover en varieret kost, hvis du har børn, vil de kunne prøve en masse nye madretter, som styrker dem til at blive mindre kræsen og skabe nye oplevelser med mad. 

Udvid din ekspertise i køkkenet 

Ved måltidskasser kan du udvide din ekspertise i køkkenet, da du får en varieret kost i hverdagen. Du får lov til at lege med dine køkkenredskaber og prøve dig frem med nye retter. Du vil altid være sikker på at få god mad, da der altid er en opskrift med i måltidskassen, som gør det nemt at lave maden, hvis du ikke er den kreative person. 

Med måltidkasser får du en sjovere oplevelse med mad, da du får lov til at udfolde dig med at eksperimentere med maden. Hvis du gør som du altid har gjort, får du aldrig noget nyt og lære noget nyt i køkkenet, derfor vil det være en god ide at bruge måltidskasser til at lære flere retter og udvide dine køkkenerfaringer. 

Leveret lige til døren

Når du bestiller dig en måltidkasse får du den temperaturfølsomme varer, i en speciel køleboks. Der holder dine råvarer friske i lang tid efter leveringen, som gør du ikke behøver at tilberede maden med det samme. 

Leveringstiden svinger alt efter hvilken leverandør du vælger, hvis du besøger deres hjemmeside, vil du kunne finde ud af hvilke dage de leverer maden til dig. Det er tit muligt at angive en bestemt dato og sted du vil have leveret maden fx kan du nogle steder få leveret maden på terrassen eller et andet sted på din grund.    

Hvis man skulle være i tvivl om, hvilken leverandør man skal vælge, kan man overveje at læse den store måltidskasse test hos sundhedsmagasinet Doc24.dk 

Priserne for levering af din måltidskasse svinger nemlig alt efter hvilken leverandør du har valgt. Det mest normale er at du betaler en fragtpris for at få leveret din madboks, ligesom når du normalt bestiller varer fra andre steder.  Derfor er det en god ide at tjekke på og sammenligne de forskellige leverandører.

Nemt og billigt 

Nemt og billigt betyder ikke altid fastfood og usund mad, det har de forskellige måltidskasser bevidst. Som regel kræver et måltid planlægning, indkøb og inspiration. Det tager tid at finde ud af hvad aftensmaden skal stå på, men det har måltidkasser lavet helt om på, da du får leveret en ret som er bestemt for dig efter dine retningslinjer med både opskrift og råvarer til at lave retten. 

Måltidskasserne er ikke særlig dyre og kan snildt betal sig at købe i stedet for at handle eller bestille mad udefra. Du kan nemlig få madkasser til mindre end 100 kr. pr måltid, hvilket er utrolig billigt i forhold til hvad fastfood koster og hvad du betaler i et supermarked for maden og så spare du endda tid. 

About admin

Check Also

Bliv en bedre amatørkok

De fleste har nok et lille ønske om at være god til at lave mad, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *