fredag , oktober 18 2019
Home / Generelt / 3 lækre opskrifter til kabalespil

3 lækre opskrifter til kabalespil

At lægge kabale bliver man aldrig for gammel til. Mange mindes barndommen, mens de lægger kortene, hvilket er dejligt nostalgisk. Det er en god måde at slappe af og koble fra på, hvor man bliver underholdt imens. Det kræver ikke det store at lægge kabale – blot et sæt kort eller flere eller en mobil, tablet eller computer.

Uanset om du foretrækker at lægge din kabale online eller på den gammeldags facon, får du her tre lækre opskrifter til kabalespil. Herefter er du helt klar til at blive underholdt med et godt, gammeldags slag kabale, der altid er sjovt at spille.

7 kabale – det klassiske kabalespil

I 7 kabale gælder det om at samle alle kortene i fire byggestabler. Stablerne sorteres efter kulør. Der er syv rækker, og målet er at få samlet alle kortene i grundbunkerne. I starten af spillet lægges kortene, så den første byggestabel har ét kort, næste byggestabel har to kort, tredje byggestabel har tre kort – og sådan går det op til syv. Hver stabels øverste kort har billedsiden opad, mens resten af kortene har billedsiden nedad.

I højre side øverst befinder de fire grundbunker sig. I starten er disse tomme, og det er så din opgave at få dem fyldt op. Grundbunken startes med et es og kører hele vejen op til kongen i kronologisk rækkefølge i hver sin kulør. Der findes to sværhedsgrader af 7 kabale. Den nemme udgave betyder, at du må trække ét kort fra bunken ved hver tur. Den svære udgave betyder, at du skal trække tre kort ad gangen – og så må du først bruge de to nederste kort, når du har flyttet det øverste.

7 kabalen går op, når du har samlet alle fire grundbunker.

Edderkop kabale – en supersjov kabale

Vil du i stedet kaste dig ud i Edderkop kabale, skal du typisk bruge to kortsæt. Her gælder det om at få sorteret alle kortene i farve fra konge til es. Du lægger kortene i 10 kolonner, hvor det kun er det øverste kort, der har billedsiden opad. Resten af kortene lægges i en bunke nederst i højre hjørne.

Nu gælder det om at få fjernet alle kortene fra bordet. Det gør du ved at bygge organiserede kolonner. Kolonnen skal gå fra konge til es. Spiller du den nemmeste version, skal du blot sørge for at få samlet kolonnerne – uanset farve eller kulør. Spiller du på andet niveau, skal kortene arrangeres efter sort eller rød, mens tredje niveau inddeles efter kulør.

Så snart en kolonne er færdig, fjernes den fra bordet. Kan du ikke mere, skal du lægge et nyt lag kort på de eksisterende. Edderkop kabalen går op, når du har samlet alle kortene i fire bunker med kongen nederst og esset øverst.

Pyramide kabale – få fjernet alle kortene

En anden kabaleklassiker er Pyramide kabale. Her skal du fjerne alle kortene på bordet ved at matche kortene parvis. For at lave et par skal kortene tilsammen give 13. Es svarer til én, og kongen kan eliminere alle kort. Kortene er opstillet som en pyramide med 28 kort – et kort øverst og syv kort nederst.

About admin

Check Also

Sådan stabler du en succesfuld temafest på benene

Det behøver ikke at være Fastelavn eller Halloween for at give dig en god undskyldning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *