Forskellen på traditionelle tobakscigaretter og e-cigaretter

07102014-01E-cigaretter (elektroniske cigaretter) er batteridrevne enheder, der i stor stil ligner de traditionelle tobakscigaretter. De blev udviklet og lanceret for mere end 10 år siden som en reaktion på stramningen af rygelovgivningen, der fandt sted i de fleste lande i Europa. I 2003 blev den første e-cigaret sendt på gaden i Kina, og deres popularitet været støt stigende siden. I dag er det derfor blevet en ganske naturlig ting for mange at købe deres e-cigaretter på internettet eller endda i flere fysiske butikker.

Forskellen på traditionelle tobakscigaretter og e-cigaretter
Selvom e-cigaretter smager som og ligner almindelige cigaretter, indeholder de ikke tobak. I stedet får de deres smag fra en nikotinholdigvæske, kaldet e-væsken. E-væsken er en flydende substans, der består af ufarlige ingredienser som vand, planteglycerin, smagsstoffer, nikotin og propylenglykol. Derudover skal det også nævnes, at e-cigaretter findes i en lang række forskellige smagsvarianter og nikotinstyrker, så e-rygere nemt kan finde sig deres helt personlige favorit.

Hvordan virker e-cigaretten?
I udgangspunktet er e-cigaretterne en tredelt elektronisk enhed, der består af et batteri, en beholder og en forstøver. Beholderen er en form for tank, der indeholder e-væsken, mens forstøveren er et varmeelement, der opvarmes ved hjælp af batteriet. Når e-væsken opvarmes produceres en røglignende damp, der indhaleres direkte i lungerne. Der findes også nyere modeller, som engangs-e-cigaretten, der ikke kan deles og genopfyldes, og som derfor blot skal smides ud efter brug.

Nikotinindhold
E-cigaretproducenter tilbyder et udvalg af forskellige nikotinstyrker. Et eksempel er DanSmoke – en af de ledende e-cigaretbrands i Europa – der tilbyder 4 forskellige nikotinstyrker i deres e-cigaretter: zero, half, semi og full. Med så store valgmuligheder bliver det endnu nemmere for rygere at tilpasse deres rygning efter deres behov.

E-cigaretterns mange smagsvarianter
De fleste producenter fremstiller også nøje udvalgte smagsvarianter, der tilbyder søde, klassiske, rene, stærke, afrundede og helt særlige rygeoplevelser. Hos DanSmoke er de mest populære smagsvarianter for eksempel Arabian Classic, Sweet Royal, Royal Scandinavian og US Original. Men det er også muligt at finde mere eksotiske smagsvarianter som eksempelvis Vanilla Ice, Coffee Bean og Mentol.

Hvorfor flere og flere rygere skifter til e-cigaretter
E-cigaretter er det sundere alternativ!
Sammenlignet med de almindelige tobakscigaretter er e-cigaretten et langt sundere alternativ, i og med at de ikke indeholder tobak. Derved undgås mange af de kræftfremkaldende og skadelige stoffer, der findes heri.

E-cigaretter fremmer rygestop
Med den bedre mulighed for at tilpasse sin e-cigaret efter sit forbrug er det blevet langt nemmere for rygere, at lægge tobakken på hylden ved hjælp af e-cigaretter. Gradvis nedtrapning af nikotinniveau ændrer nemlig ikke på smagen eller rygeoplevelsen, og de kan endda fortsætte med at ryge, selv efter de er sluppet ud af nikotinafhængigheden.

E-cigaretter kan ryges overalt
Eftersom de ikke indeholder tobak of derfor ikke påvirker omgivelserne negativt, er e-cigaretter ikke omfattet af de stramme rygeretningslinjer. Samtidig er de fuldautomatiske og behøver derfor hverken lightere eller tændstikker for at virke.

E-cigaretter er billige og passer perfekt i lommen
Så snart startsættet er bestilt og betalt, er e-cigaretter et langt billigere alternativ end almindelige tobakscigaretter. Det er derfor muligt at spare helt op til 45%, eftersom hver eneste e-cigaret svarer til op mod 40 almindelige cigaretter. Og de genopfyldelige tanke sænker prisen yderligere.

E-cigaretter er miljørigtige og brugervenlige
E-cigaretter producerer ikke kulilte (røg) og er derfor ikke skadelige for miljøet. De indeholder desuden ikke tjære og lugter ikke ubehageligt. E-rygere behøver derfor ikke længere bekymre sig om lugtende møbler, hår og tøj eller misfarvninger på tænder og negle.
DanSmoke tilbyder et bredt udvalg af e-cigaretter og tilbehør, som eksempelvis e-væsker, filtre og batterier. Og med deres effektive webshop bliver det både nemt og bekvemt at købe e-cigaretterne online til konkurrencedygtige priser.